Mar 12, 2010

I've installed Scott Oiler for my bike


Background:

Semasa saya menjelajah Koh Samui, saya perhatikan rantai motor Versys En. Shawal, dari Seremban, kelihatan sangat baik, macam baru, walaupun dikatakan telah lama digunakan dan telah dipakai hampir 50,000 km. Apabila ditanya, ada rahsianya : Dia pasang Scott Oiler system manual, yg dibeli melalui kawannya melalui satu web di Internet, kosnya tak mahal sgt, tapi kena beli 6 set. 

Jadi, ArRaubi, kawan baik saya dari Kapar mengesyorkan kami beli pakat, dan semalam saya dah dapat 6 orang, iaitu saya, ArRaubi, kawan dia, Ari711, dan kawannya Abeycuak dan Rizal. Namun, setakat nih, masih menunggu 3 org yg masih belum utk bank-in ke akaun saya, kemudian barulah saya bank-in ke akaun Shawal sebyk. RM900 sebab dikira RM150 seorang.

Cerita Sambungan: Part 2

Dan akhirnya, bila semua dah dibayar, Bro Shawal beritahu barang dah sampai (rasanya seminggu lebih sikit je, cepatlah kiranya).

Bila dah calling kawan-kawan, hanya ArRaubi, kawan dia, B2" Rosli dan aku pi Nilai jumpa Shawal petang tu dan waktu malamnya dibawa ke rumah Kumar - pasang kat rumah dia aje. Sap pasang dekat pkl 10 malam, then balik rumah masing-masing.

Nak tahu cara ia berkerja dan kebaikannya, baca sedutan di bwh:

Why A Chain Oiler? 

The best way to encourage chain longevity is to make sure you lube it regularily- a Scottoiler is a great way to take care of that for you. Metering lube just a little at a time while you're riding, the Scottoiler is a fantastic ‘set it and forget it’ way to deliver lubrication to the critical “link” in your bikes drivetrain.

Operating off of engine vacuum (the engine is unaffected), this device delivers an adjustable, precisely metered amount of oil to the inside of the chain run near the rear sprocket, and centrifugal force and capillary action ensure that oil gets to all parts of the links and plates comprising your chain (and not any extra on your wheel and tire). A must for touring riders, long-distance riders, and bad weather climates, the Scottoiler will prolong both o-ring and standard chain life as well as lengthening the time between adjustments.

Also, because the chain is lubed while you ride, the warmth of the operating chain takes oil better than a cold one. A quality product, used for years in the British Isles, in the midst of what they sportingly call ‘weather’. Fits all chain-drive bikes and installs in a neat factory-look manner. 

Can more than double the life of a chain and sprocket set. Standard Model has a 50cc reservoir for a 500-1000 mi. range. The Touring Model has a 400cc reservoir a 4000-8000 mi. range and fits behind the license plate. (Note: You can refill with many types of oil.)

If you are used to oiling your chain with a spray then could a mechanical chain oiler be an overkill? On first impressions maybe - but consider the cost of a replacement chain. If a regular application of a very small amount of oil keeps it in tip-top condition and reduces the need for chain adjustment, is that not worth something? Not to mention the vastly reduced mess caused by throw-off and the bother of spraying. 

Proven to extend your chain life by up to 7 times!

====================================



2 comments:

  1. bro, nak tanye laman web mane nak belik scott oiler tu? yg kena beli 6 set?

    ReplyDelete
  2. bro aku nk carik gk la scott oiler ni..mne bleh dpt???

    ReplyDelete